Legyél te is virtuális légiforgalmi irányító! Csatlakozz a vACCHUN csapatába és légy egyike azon irányítóinknak, akik a virtuális hálózaton évente több mint 10000 gépet kezelnek és irányítanak.

Kik vagyunk mi?

A vACCHUN a VATSIM (Virtual Air Traffic Simulation Network) magyar divíziójának tömörítője. Csapatunk 2001-ben állt össze és azóta is lelkesen kezeli a gépeket és napi szintű professzionális irányítást biztosít a hálózaton. Csapatunk jelenleg 15 főből áll, de a képzéseinkre folyamatosan jelentkező újoncokkal egyre csak bővül. Tagjaink között szerepelnek igazi, képzett légiforgalmi irányítók, akik (egykoron nálunk ismerkedtek meg közelebbről ezzel a hivatással) valós tapasztalataikat megosztva velünk figyelik tevékenységünket és ellátnak minket aktuális információkkal. Sok-sok izgalmas eseményt szerveztünk, kezdve az emlékezetes flyinektől, az élő találkozókig külföldi kollégáinkkal. Igyekszünk ezeket a jövőben is így folytatni.

Miért a vACCHUN?

Ha egy szűk családias körre vágysz, akkor itt az összetartó kis csapatunkban ezt meglelheted. Ha a profizmust keresed, akkor a magyar légiforgalmi irányítással mindennap érintkező kollégáink mellett jó helyed lesz. Emellett egész csapatunk azon dolgozik, hogy minél közelebb vigyük a valósághoz az irányítást és már csak a repülőtér hiányozzon az ablakodból. Évente akár többször is összejövünk hivatalos rendezvényeken, de csapatunk nagy része ezen kívül is aktívan tartja a kapcsolatot egymással.

Hogyan zajlik a képzés?

A képzést az erre kijelölt oktatóink végzik. Az oktatóink mindig rendelkezésedre állnak, ha kérdésed van és a legjobb tudásuk szerint képeznek ki téged a feladatra.

Meddig tart? A képzés ideje csak és kizárólag rajtad múlik. 

Felkeltettük az érdeklődésedet? Az oktatással kapcsolatos bővebb információkat megtalálod az ‘Oktatásról‘ menüpontban…