Megtetszett a virtuális repülés világa? Szeretnéd kipróbálni tudásod a légiforgalmi irányítók munkájában? Szeretnél egy jó közösséghez tartozni? Ha mindháromra igen a válasz, akkor a vACCHUN az általad keresett hely!

Az alábbiakban néhány soros segítséget találhatsz a regisztrációhoz:

VATSIM regisztráció

Első lépésként a VATSIM (Virtual Air Traffic Simulation Network) hálózatára kell regisztrálni, ezt itt tudod megtenni: https://cert.vatsim.net/vatsimnet/signup.html .

A regisztráció feltétele a VATSIM hálózat szabályzatának elfogadása, tudomásul vétele. Amennyiben ez a művelet sikerült, az általad megadott e-mail címre visszajelzést kapsz a regisztrációval kapcsolatos további lépésekről.

vACCHUN regisztráció

Amennyiben a hálózaton nálunk, a vACCHUN-nál szeretnél irányítani, úgy jelentkezésed a honlap „Kapcsolat” menüpontján keresztül tudod beküldeni.

VATEUD regisztráció

Az európai kontinensen lévő országok légiforgalmi irányító csoportjait koordináló szervezet a VATEUD. Harmadik lépésként ehhez a szervezethez kell regisztrálni, amely során nyilatkozni kell arról, hogy Magyarországon szeretnél irányítani.
Ezt a következő linken keresztül tudod megtenni, miután bejelentkezel a felületre a VATSIM ID-d és a jelszavad segítségével:

http://members.vateud.net/

Euroscope letöltése

A Euroscope, Csernák Gergely által készített légiforgalmi irányító radarszoftver amely segítségével a hálózaton kezeljük Magyarország légiforgalmát. Ahhoz, hogy képzésünket megkezd, szükség van erre a szoftverre.
Letöltés: http://euroscope.hu/
Dokumentáció: https://www.euroscope.hu/wp/documentation-about-euroscope/
A program pontos beállításaiban, oktatóink fognak segíteni, továbbá bármilyen kérdésed van készséggel állnak rendelkezésedre.

Oktatás

Ahhoz, hogy a VATSIM hálózaton irányítóként tudjál dolgozni, egy elméleti és gyakorlati oktatáson kell részt venni amelyet a vACCHUN oktatói tartanak.

A jelentkezés feltétele legalább középszintű írott és beszélt angol nyelvtudás, ugyanis enélkül a kommunikáció lehetetlen a külföldi pilótákkal.

Előnyt jelent bármilyen repülés területén korábban szerzett ismeret!

Irányítás

Amennyiben az oktatási folyamat során elsajátítottad a szükséges ismereteket, a képzésednek megfelelő pozíciókat tölthetsz be a hálózaton.

Maradt még kérdésed?

Írj nekünk a honlap „Kapcsolat” menüpontján keresztül, minden kérdésedre igyekszünk legjobb tudásunk szerint válaszolni!